עוגת שוקולד בקלי קלות – "נקניק" שוקולד

את העוגה הזו אני מכירה מילדותי, ומסתבר שאמא שלי שלימדה אותי, זוכרת את זה מילדותה…
עוגה פשוטה להכנה וטעימה מאוד.

המצרכים:

חבילת פתי בר כפולה (יוצא 2 נקניקים)

ניירות פרגמנט/ניירות אפייה

8 כפות שוקולית

רבע כוס חלב (או מים, רצוי חלב כמובן)

יין אדום מתוק (קצת, לפי הטעם. אפשר קונדיטון)

חבילת שוקולד מריר/ או שתי כפות גדושות של שוקולד למריחה "השחר"

מרגרינה ללא מלח/חמאה – חבילה

*אז ככה, את התערובת ניתן גם לשים בתבנית אינגליש קייק ואז למקפיא. זו עוגה למקפיא. אני מעדיפה בנייר אפייה.

ההכנה: את הפתי בר לכתוש לחתיכות קטנות (לא למצב של "קמח") . אני שמה בשקית ניילון ומוחצת עם כוס. ומעבירה לקערה

אח"כ מרתיחה בסיר: את 8 כפות השוקולית, רבע כוס חלב, קצת יין אדום מתוק, ושתי כפות שוקולד למריחה בנדיבות.

מערבבת את הכל עד עיסה אחידה, מוסיפה את החמאה/המרגרינה – לבחירתכם. וממשיכה לערבב. עד אחידות.

מוציאה מהאש – ומוסיפה על הביסקויטים שמעכתי.

מערבבת היטב.

כבר בשלב זה נראה טעים ואפשר לתת ביס…  התערובת לא יוצאת מימית, לא לדאוג.

ואז השלב הסופי,  תלוי איזו כמות יצאה לכם ותלוי איזה גודל נייר האפייה – שמה את התערובת על שקית האפייה וסוגרת עם הנייר מכל הכיוונים (4 כיוונים). אני עושה בצורת עוגה מאורכת = נקניק (נתתי לבת שלי לעשות איזו צורה שהיא רוצה…). לא לדאוג נסגר בסדר גמור – ולמקפיא לכמה שעות.   מוציאים אוכלים ומחזירים למקפיא ולא למקרר !

(לי כמות כזו מספיקה לשתי ניירות אפייה).

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: