מתכון בקלי קלות: עוגת ביסקוויטים עם שמנת וציפוי שוקולד

העוגה הזו מאת חמותי רבקה.  עוגה פשוטה ומתוקה וטובה לילדים.

הכי חשוב (לפחות לי) – קלה להכנה!

החומרים:

1 שמנת מתוקה להקצפה

כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

חבילה כפולה של "פתי בר" (אפשרי רגיל או חום, משתמשים ב-3/4 חבילה)

5 כפות קקאו

5 כפות סוכר

5 כפות מים

1/4 חבילת מרגרינה

אופן ההכנה:

להקציף את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג עד קבלת תערובת סמיכה.

בתבנית אחת שטוחה שמים קצת חלב ומרטיבים את הביסקוייטים (לא להרבה זמן אלא לכמה שניות מכל צד …אחרת מתפורר).   את הביסקוויטים מסדרים בתבנית אחרת שכבה אחת ואח"כ מורחים עליה שכבת שמנת מוקצפת ושוב שכבת ביסקוויטים ושוב שמנת וסוגרים עם שכבת ביסקוויטים.

(אפשר כמה שכבות שרוצים ואת כמות החומרים כמובן להגדיל בהתאם)

השלב הבא:  להרתיח את הקקאו, הסוכר ולהוסיף את 5 כפות המים. להוציא מהאש כשרותח ואז להוסיף את המרגרינה ולערבב היטב (כשזה מחוץ לאש!).  להמתין רבע שעה שיתקרר.

והסוף: לשפוך את הרוטב של הקקאו על העוגה ולמקרר!

בתיאבון!

2 תגובות to “מתכון בקלי קלות: עוגת ביסקוויטים עם שמנת וציפוי שוקולד”

  1. עמית Says:

    מכיוון שהמתכון חלבי ממילא (חלב+שמנת מתוקה) עדיף להמיר את המרגרינה מהציפוי בכמות זהה של חמאה. משמין באותה מידה אבל שומן טוב יותר משומן המרגרינה.

  2. mamysword71 Says:

    צודקת. גם הבעל שלי
    אמר לשים חמאה ולא
    מרגרינה…

    תודה !

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: